LEGJOBB LAPTOP MÁRKÁK 2018-BAN

A megfelelő laptop kiválasztásánál a technikai specifikációkon és dizájn mellett a készülék gyártója is számít. Ebben segíthet a LaptopMag szerkesztőségének összeállítása, ahol 6 változón keresztül értékelik a különböző laptop gyártók termékeit.

Az értékeléshez a különböző gyártók, szerkesztőségükben tesztelt laptopjait veszik alapul.

A legmagasabb pontszám 100 pont ami a következőkből áll össze:

  • Figyelembe veszik az általuk tesztelt laptopok értékelését (max 40 pont)
  • A laptopok dizájnját (max 20 pont)
  • Az adott gyártó terméktámogatását és a készülékek jótállását (max 20 pont)
  • Termékek szempontjából az innovációt (max 10 pont)
  • Legvégül a laptopok ár-érték arányár (max 15 pont)
Legjobb laptop márkák 2018-ban

1. LENOVO (86/100)

A Lenovo 2017 után, 2018-ban is vezeti a listát, 86 ponttal. Külön érdekesség, hogy 2017-ig az Apple állt a dobogó legmagasabb fokán hosszú ideje.

2. HP (85/100)

A második helyen szorosan a HP követi 85 ponttal.

3. DELL (82/100)

Dell-nek sikerült megőriznie a tavalyi harmadik helyet, idén is 82 ponttal.

4-4. Acer / ASUS (81/100)

Az Acer javított, a tavalyi ötödikről, idén a negyedik helyre lépett előre, 81 ponttal. Meglepetés, hogy a tavalyi második helyről, idén az Asus a negyedik helyre csúszott vissza 81 ponttal. Mivel Az Acer és az Asus is ugyanazt az eredményt érte el, közösen osztoznak a negyedik helyezéssel. Emiatt ötödik hely nem szerepel a listán.

6. Microsoft (77/100)

Hatodikként 77 ponttal a Microsoft végzett. Sokat javítva a tavalyi tizedik helyezésén.

7. Apple (72/100)

Az Apple idén csak 72 pontot kapott a szerkesztőktől. Ezzel a hetedik helyre csúsztak vissza.

8. Razer (70/100)

A Razer 70 ponttal, idén megtartotta a nyolcadik pozícióját.

9-9. MSI / Samsung (67/100)

A kilencedik helyen is ketten osztoznak idén. 67-67 ponttal értékelték az MSI-t és a Samsungot egyaránt, így idén ők zárják a top 10-es listát.

LaptopGuru Szerviz tapasztalata

A hasonló listáknál az adott szerkesztőségbe tesztre eljutó új termékek alapján értékelnek. Viszont sajnos csak bizonyos idő után jelentkeznek az úgynevezett típusbetegségek. De ezek nem láthatóak előre.

Ezért tovább nehezíti a választást és szerviztapasztalatokra sem lehet igazán támaszkodni, mert új modelleknél gyakorlatilag minden komponens megváltozik, az alaplap, felülszerelt alkatrészek, kijelző, burkolati elemek stb.

Egy dolgot tudunk ajánlani, olyan garanciával vásárolni, ahol még ár-érték arányban megéri a ráfordított plusz költséget.

A másik tippünk, lehetőleg kerüljük a belépő kategóriákat, hiába kecsegtető az áruk, a teljesítményük annyira gyatra, hogy sok bosszúságot fognak okozni napi használatban.

Sok esetben ezek nem is fejleszthetők, például minden alkatrész, a memória is az alaplapra van forrasztva és nincs lehetőség bővítésre.

Gyakori, hogy ez a kategória akár egy youtube videónál, néhány böngésző ablak párhuzamos megnyitásánál, meg úgy egyáltalán a legalapvetőbb hétköznapi feladatokkal is bosszúságot tud okozni.

Forrás – LaptopMag

Hozzászólások

hozzászólások

HRichard

Mióta az eszemet tudom, vonzanak a kütyük. Első számítógépes élményem talán egy Amstradhoz köthetőek. Ezt egy saját C64 követte. Majd jött a PC. A szakmában dolgoztam szervizesként, terméktesztelő újságíróként és rendszerinformatikusként. Azt hiszem Nerd vagyok :). Írásaimmal célom, hogy olvasóink könnyebben eligazodjanak a tech világ útvesztőiben. - Hartl Richard Julien