LaptopGuru » iPhone Szerviz

iPhone Szerviz

Z

Megvárható javítások

Z

Átlagos javítási idő 1 óra

iPhone Szerviz Árak. Típusonként, amiket javítunk:

iPhone összefoglaló

Gyakorlatilag az Apple teremtette meg az iPhone-al a mai okostelefonok piacát. 2007-es bemutatása óta népszerűségé töretlen. Megjelenésekor igazi innovációnak számított ezzel gyakorlatilag újra feltalálták „a telefont”.

Ujjal is tökéletesen használható kijelzője, hardverre optimalizált IOS operációs rendszerre és a független fejlesztők számára is megnyílt App Store hozta el igazán a sikerét.

A komolyabb applikációk és játékok jó ideig csak vagy elsősorban iPhonera készültek el. WiFi és Edge, 3G, 4G egységeinek köszönhetően teljes értékű böngészés élményét is megkaptuk.

Prémium termékként sose tartozott az olcsó modellek közé, sokáig valóban a konkurensek elött járt. Idővel a megjelenésben is fejlődött, megjelentek a nagy kijelzővel rendelkező típusok is az Apple kínálatában.

iPhone Szerviz Tapasztalatok

Az iPhone sikerét sok botrány árnyékolta be. Ennek egyik oka az Apple nem túl ügyfélközpontú terméktámogatása volt szervizproblémák esetén. Az a garanciaidőn túl nem szervizelték a készülékeket vagy olyan áron, hogy költséghatékonyabb választás volt ha újat vásárolunk.

Több fantázianévvel ellátott botrány is született ami részben annak is köszönhető, hogy az Apple-t érintette. Bár más gyártókra is igaz volt ezek közül több minden, az valahogy nem volt izgalmas a sajtó számára.

Néhány ilyen a teljesség igénye nélkül:

  • Egyik legfrissebb, iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7 és 7 Plus típusoknál, szoftverfrissítés után lassulás tapasztalható. A hivatalos indoklás szerint ezzel igyekeztek hosszabb akkumulátor időt nyerni a felhasználók számára, ugyanis ezeknél a típusoknál nem ritka a korai akkumulátor elhasználódás.
  • Úgy álltalában szoftverfrissítéseknél, a korábbi modellek szándékos lassítása. Ezt 2017-ben nem tudták tovább tagadni, így beismerték.
  • 2016ban, touch ID-s készülékek frissítése után sokakat az 53-as hibaüzenet fogadott és használhatatlanná vált a készülékük. Ez azoknál jelentkezett, akik a home gombot cserélték, mert az meghibásodott. Fontos tudni, hogy sok helyen garancián túl nem volt elérhető ez a szolgáltatás Apple szervizeiben. A hivatalos állaspont az volt, hogy biztonsági okai vannak ennek a lépésnek de mivel nagy botrányt kavart az esemény így egy következő frissítéssel orvosolták ezt a problémát.
  • iPhone 6 “Bengate” ami alatt a megfelelő merevítés hiánya miatt a készülékház könnyen eldeformálódhatott. Szintén az iPone 6-nál jelentkezett, hogy hideg időben az akkumulátor pillanatok alatt használhatatlanná vált és így vele együtt a készülék is. Elég volt télen a szebből kivenni, picit használni ehhez. Az iPhone 6S már erősebb merevítést kapott.
  • Az iPhone 4 antennagate botránya, mivel az antenna a készülékház része lett, igy bizonyos pontokon megérintve előfordult, hogy a térerő jelentősen csökkent. A botrány kirobbanásához sokat tette a latba, hogy az apple a hivatalos support forumjukról nagy hévvel elkezdte törölgetni az ezzel kapcsolatos bejegyzéseket… (amúgy nem ismeretlen jelenség, más telefonoknál is létezik, sőt van ahol a készülék leírásban is kitérnek erre)

Több nyugati országban készültek erről tényfeltáró riportok, illetve felhasználok csoportba tömörülve, jogi úton támadták az Applet ezen hozzáállása miatt. Így idővel kénytelenek voltak engedni több területen is és jobb szerviztámogatást nyújtani készülékeikhez a garancia időn túl is

iPhone Karbantartási javaslatok

Egy kis odafigyeléssel sokáig jó társ lehet egy iPhone. Érdemes a kijelzőt egy jó minőségű fóliával védenünk. Ez megelőzi a használatból eredő mikrokarcokat és külső behatás esetén kisebb eséllyel sérül a kijelző is. Egy kijelző csere azért költségesebb szokott lenni mint egy fólia.

Több típusnál is alumínium a hátlap, ezek könnyen sérülhetnek is idővel, vagy újabb típusoknál a kamera lencséje áll ki a készülék síkjából ezért érdemes megfelelő minőségű hátlapot is vásárolnunk készülékünkhöz.

Akkumulátor megóvása érdekében kerüljük az extrém magas és alacsony hőmérsékleteket. Érdemes ügyelni arra, hogy a hatértá ne teljen meg mert az a telefonunk lassulásához vezethet. Az optimális leginkább az átlagos szobahőmérséklet lenne.

Álltalában 500 töltés ciklus után kezd el jelentősen csökkenti az akkumulátor kapacitása.

Utolsó pro tippünk pedig az állandó adatmentés. Számtalan esettel találkoztunk, ahol menthetetlenül elvesztek az adatok és ez lenne az egyik legértékesebb. Pótolhatatlan fotók, videók, megismételhetetlen eseményekről, pillanatokról.