LaptopGuru » iPhone Szerviz » iPhone 6S Plus Szerviz

iPhone 6S Plus Szerviz

Z

Megvárható javítások

Z

Átlagos javítási idő 1 óra

iPhone 6S Plus Szerviz árak

iPhone 6S Plus Kijelző csere

Egyik leggyakoribb eset a készülékhibák közül. A nap folyamán elég sokszor kerül kezünk ügyébe a telefon emiatt hatványozottan nagyobb is a kockázat a leejtésre, ami igen gyakran megesik. Szerencsésebb esetben a kijelző sérülése nélkül megúsztuk az esetet, rosszabb esetben viszont meg tud sérülni. De külső sérülésre utaló nyom nélkül is meghibásodhat.

27 900 Ft

iPhone 6S Plus Akkumulátor csere

Ha az akkumulátor gyorsan merül, nem tölthető fel teljesen vagy annak ellenére lekapcsol, hogy a töltöttség jelzés nem adna rá okot (pl 20%) akkor az akkumulátor cserére szorul.

9 500 Ft

iPhone 6S Plus home gomb összekötő szalagkábel cseréje

A home gomb elektronikája egyedi azonosítót tartalmazz, ami az alaplappal van összekötve. Ez azt jelenti, hogy ha cserélni kell onnantól többé nem fog működni a Touch ID (ujjlenyomat funkció).

9 900 Ft

A feltüntetett árak bruttó árak, melyek az ÁFÁ-t tartalmazzák.

iPhone 6S Plus összefoglaló

AT iPhone 6S Plus 2015 szeptember 25-én jelent meg a piacon, egy évvel az iPhone megjelenése után. Mint a korábbi „S” sorozatok, az iPhone 6S-nál is minimális eltérések figyelhetőek meg az elődjétől. Picit vastagabb, nehezebb, fejlettebb technikát rajt a burkolat.

A „bendgate” botrány után, ami a sima iPhone 6 viszonylag könnyen hajlítható burkolata váltott ki, az iPhone 6S Plus már merevebb hátlapot és merevítést kapott.

Az elődhöz hasonlóan a 6S is 5,5” átmérőjű kijelzőt kapott. Viszont az új modell kijelzője újdonságokat is tartalmazz, retina HD, 1980×1080 pixel felbontású és 3D Touch technológiát támogat.

Ez azt fedi, hogy az új kijelző már nyomásérzékeny (Peek & Pop) és ez extra funkciókra sokkal felhasználóbarátabb használatra add lehetőséget. Talán ez a legjelentősebb változás az előd óta.

Az iPhone 6S Plus szíve most egy A9 processzor lett, ami 70% erősebb az elődnél, a munkáját 2GB ram memória segíti.

A hátlapi kamera 12megapixel és 4K videófelvételt támogat. Az előlapi kamera 5megapixel lett, élethűbb színekkel és jobbminőségű felvételekkel, mint az előd.

Az akkumulátor szempontjából nincsenek nagy változások. Kapacitása 2715mAh ami átlagos használat mellett egy napig tart ki.

Az elődökhöz hasonlóan fix háttértárral rendelkezik, 16GB, 32GB, 64GB és 128GB-s modellek közül választhatunk. Ami a színeket illeti, arany, asztro szürke, ezüst és az új rozéarany változatok elérhetőek.

Az iPhone 6S Plus beazonosítása

Bár a készülék nagyon hasonlít az elődjére, az alkatrészei nem kompatibilisek vele. Sokan összetévesztik ezért érdemes a modell számok segítségével beazonosítani a készülékünket.

Az iPhone 6S Plus modelszámai a következők:

  • A1634
  • A1687

Ha valami oknál fogva nem kiolvashatóak a fenti modelszámok, akkor alábbi különbségek mutatnak még rá:

  • A hátlapon egy S logo található
  • Rozéarany szín
  • Ovális hangerőszabályzó gombok
  • A nanosimkártya foglalata jobb oldalon van
  • A széleken található antenna csík a hátlapon is végig van vezetve

LaptopGuru szerviz véleménye és tippek az iPhone 6S Plus-hoz

Szerviz szempontjából, ami a szerelhetőségét illeti nem tér el nagyon az elődtől. Közepes nehézségek mondanánk. A lighting töltőcsatlakozó szélein található Két pentalobe csavar. Ezeknek eltávolítása után felnyítható a készülék és az aksicsatlakozó, illetve az előlap felöli csatlakozók eltávolítása után hozzáférünk az alaplaphoz is.

Belvilága követi az Apple-nel megszokott moduláris és ésszerű felépítést, aminek köszönhetően a komponensek felesleges plussz lépések nélkül is cserélhetőek.

Karbantartási javaslatok

Egy kis odafigyeléssel sokáig jó társ lehet még ma is az iPhone 6S Plus. Érdemes a kijelzőt egy jó minőségű fóliával védenünk. Ez megelőzi a használatból eredő mikrokarcokat és külső behatás esetén kisebb eséllyel sérül a kijelző is. Egy kijelző csere azért költségesebb szokott lenni mint egy fólia.

Az iPhone 6S Plus hátlapja alumínium, ami szintén karcolódhat. Használatból eredően vagy zsebben, táskában hordva, esetleg külső behatás esetén. Ez az első típus ahol a hátlapi kamera lencséje egy picit kiáll a burkolat vonalából. Emiatt is érdemes egy védőtokot vásárolni a készüléket.

Akkumulátor megóvása érdekében kerüljük az extrém magas és alacsony hőmérsékleteket. Érdemes ügyelni arra, hogy a hatértá ne teljen meg mert az a telefonunk lassulásához vezethet. Az optimális leginkább az átlagos szobahőmérséklet lenne.

Álltalában 500 töltés ciklus után kezd el jelentősen csökkenti az akkumulátor kapacitása.

Utolsó pro tippünk pedig az állandó adatmentés. Számtalan esettel találkoztunk ahol menthetetlenül elvesztek az adatok és ez lenne az egyik legértékesebb. Pótolhatatlan fotók, videók, megismételhetetlen eseményekről, pillanatokról.