LaptopGuru » iPhone Szerviz » iPhone 7 Szerviz

iPhone 7 Szerviz

Z

Megvárható javítások

Z

Átlagos javítási idő 1 óra

iPhone 7 Szerviz árak

iPhone 7 Kijelző csere

Egyik leggyakoribb eset a készülékhibák közül. A nap folyamán elég sokszor kerül kezünk ügyébe a telefon emiatt hatványozottan nagyobb is a kockázat a leejtésre, ami igen gyakran megesik. Szerencsésebb esetben a kijelző sérülése nélkül megúsztuk az esetet, rosszabb esetben viszont meg tud sérülni. De külső sérülésre utaló nyom nélkül is meghibásodhat.

 26 900Ft

iPhone 7 Akkumulátor csere

Ha az akkumulátor gyorsan merül, nem tölthető fel teljesen vagy annak ellenére lekapcsol, hogy a töltöttség jelzés nem adna rá okot (pl 20%) akkor az akkumulátor cserére szorul.

 9 500 Ft

iPhone 7 dock (töltő) csatlakozó csere

Ha Lightning csatlakozón keresztül szinkronizálás vagy töltés közben rendszertelen kapcsolatmegszakadás tapasztalható, vagy egyáltalán nem működik, esetleg kábeles fejhallgatóval akadnak gondok, akkor a dock csatlakozó hibásodott meg és cserélni kell.

 14 900 Ft

iPhone 7 előlapi kamera csere

Ha az előlapi kamera képe homályos, zavaros a felvétel, színhibás vagy egyáltalán nem ad képet se videó se fotó készítésénél, akkor meghibásodott és cserére szorul.

17 900 Ft

iPhone 7 bekapcsoló szalagkábel csere

Ha egyre erősebb nyomásra van szükség ahhoz, hogy a bekapcsológomb reagáljon, vagy egy idő után egyáltalán nem reagál akkor szalagkábelt cserélni kell. Ez a szalagkábel több funkciót lát el így más hibajelenségekért is felelős lehet.

14 900 Ft

iPhone 7 hátlapi kamera csere

Ha az hátlapi kamera képe homályos, zavaros a felvétel, színhibás vagy egyáltalán nem ad képet se videó se fotó készítésénél, akkor meghibásodott és cserére szorul.

24 900 Ft

iPhone 7 hangerő szabályzó flex csere

Ha nehezen működik a hangerőszabályzás a hangerőszabályzógombok megnyomásakor vagy a némító gomb működésével van gond akkor az ezeket összekötő szalagkábel szokott megházasodni és cserére szorul.

12 900 Ft

iPhone 7 beszédhangszóró csere

A beszédhangszóró felelős a telefonbeszélgetésekor halott hangokért. Ha recseg, nem tiszta, torzul vagy éppen nem halható rajta semmi hívás fogadásakor akkor cserélni kell.

11 900 Ft – nincs készleten

iPhone 7 csengőhangszóró csere

Ha a iPhonunkon videót nézünk, zenét hallgatunk, játszunk, értesítőt kapunk vagy ébresztéskor használjuk, a hangért minden esetben a csengőhangszóró a felelős. Emiatt könnyű beazonosítani ha meghibásodik.

11 900 Ft

iPhone 7 vibramotor csere

Az iPhone rezgéséért külön alkatrész, a vibramotor felel. Ha ez a funkció nem működik, vagy akadozva, véletlenszerűen rezeg, akkor meghibásodott és cserére szorul.

14 900 Ft

A feltüntetett árak bruttó árak, melyek az ÁFÁ-t tartalmazzák.

iPhone 7 összefoglaló

Az iPhone 7 2016 szeptemberében jelent meg a piacon, egy évvel az iPhone 6S megjelenése után. Formavilága követi az iPhone 6 és iPhone 6S vonalait, nem sokban tér el tőle.

A megjelenítésért egy 4,7”-es Retina kijelző felelős, aminek felbontása 1334×750 pixel.
Készülékháza az elődökhöz hasonlóan ismét alumínium, az iPhone 6 bendgate botrányából okulva, most jobb merevítést kapott és kevésbé hajlamos az elhajlásra.

Szinben az eddig megszokottak ezüst, arany, rozéarany és asztroszürke mellett megjelent fekete színben is.

További újdonság, hogy 32GB-s háttértárt kapott a legkisebb modell. A következő már 128GB és a legnagyobb a 256GB-s változat. Viszont ezek változatlanul fixek, nem bővíthető.

Az iPhone 7 processzora már az A10 aminek munkáját egy M10 segédprocesszor is segíti. IP64 szabvány szerint cseppálló és por álló.

A kamerája 12Megapixel felbontású fényképekre és 4K videók felvételére alkalmas. Az előlapi kamera 7Megapixeles.

Az elődhöz, az iPhone 6S szériához hasonlóan az iPhone 7 is megkapta a 3D Tocuh nyomásérzékeny kijelző funkciót.

Ami eltérés viszont az elődökhöz képest az az új Home gomb. Már nem benyomható, hanem nyomásérzékeny lett. Benyomásakor a haptikus (vibramotor) motor imitálja a hagyományos gomb benyomásának illúzióját.

Az iPhone 7 beazonosítása

Bár maga a készülékház hasonlít az elődjére, de mégis könnyen megkülönböztethetőek. Míg az elődnél az antenna nem csak a készülékház oldalán, hanem a hátlapon is keresztbe látszik, addig az iPhone 7 esetén nem. Viszont, ha bizonytalanok vagyunk legkönnyebben a modell számok segítségével azonosíthatjuk be készülékünket.

Az iPhone 7 modelszámai a következők:

  • A1660
  • A1778
  • A1779

Ha valami oknál fogva nem kiolvashatóak a fenti modelszámok, akkor alábbi különbségek mutatnak még rá:

  • A fekete készülékház szín először az iPhone 7-nél jelent meg
  • A hátlapon nincs alul felül két antennacsík végigvezetve
  • Home gombja már nem benyomható, hanem érintésérzékeny

LaptopGuru szerviz véleménye és tippek az iPhone 7-hez

Szerelés szempontjából az iPhone 7 is pentabole csavarokat kapott a lighting csatlakozó körül. A csavarok eltávolítása után nem felfelé nyílik, hanem könyvhöz hasonlóan oldalra kihajtható már a kijelzőpanel.

Belvilága követi az Apple-nel megszokott moduláris és ésszerű felépítést, aminek köszönhetően a komponensek felesleges plussz lépések nélkül is cserélhetőek.

Karbantartási javaslatok

LaptopGuru szerviz véleménye és tippek az iPhone 6S-hez

Egy kis odafigyeléssel sokáig jó társ lehet még ma is az iPhone 7. Érdemes a kijelzőt egy jó minőségű fóliával védenünk. Ez megelőzi a használatból eredő mikrokarcokat és külső behatás esetén kisebb eséllyel sérül a kijelző is. Egy kijelző csere azért költségesebb szokott lenni mint egy fólia.

Az iPhone 7 hátlapja alumínium, ami szintén karcolódhat. Használatból eredően vagy zsebben, táskában hordva, esetleg külső behatás esetén. Ez az első típus ahol a hátlapi kamera lencséje egy picit kiáll a burkolat vonalából. Emiatt is érdemes egy védőtokot vásárolni a készüléket.

Akkumulátor megóvása érdekében kerüljük az extrém magas és alacsony hőmérsékleteket. Érdemes ügyelni arra, hogy a hatértá ne teljen meg mert az a telefonunk lassulásához vezethet. Az optimális leginkább az átlagos szobahőmérséklet lenne.

Álltalában 500 töltés ciklus után kezd el jelentősen csökkenti az akkumulátor kapacitása.

Utolsó pro tippünk pedig az állandó adatmentés. Számtalan esettel találkoztunk ahol menthetetlenül elvesztek az adatok és ez lenne az egyik legértékesebb. Pótolhatatlan fotók, videók, megismételhetetlen eseményekről, pillanatokról.